Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Londra'ya Uğurlandı

Nişantaşı Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencileri İstanbul kampüsünde başladıkları eğitimlerini Londra’da tamamlamak için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde aileleri ve sevdikleri tarafından İngiltere’ye uğurlandı.

Geçen sene ilk hazırlık grubunu Londra’ya gönderen Uluslararası Programlar Direktörü Asuman Türkmen Yıldız ve Uluslararası Programlar Uzmanı Deniz Ataş bu sene ikinci hazırlık grubunu İngiltere’ye göndermenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Öğrenciler, Londra Akademik Dil Merkezinde İngilizce dil eğitimlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüp, fakülte öğrencisi olarak Nişantaşı Üniversitesi’nde eğitimlerine devam edecek.

Hazırlık sınıfı öğrencisi Begüm Kamberoğlu “Gideceğimden dolayı mutluyum. Benim için değişik bir deneyim olacak, ilk defa ailemden ayrılacağım. Bol bol gezmeyi düşünüyorum. Benim için çok güzel olmasını diliyorum” dedi

Merve Başak Sayar “Ailemden ayrılacağımdan dolayı üzülüyorum. Bunun dışında çok heyecanlıyım.” şeklinde konuştu.

Hazırlık öğrencilerinden Mert Yontan’nın ablası Melike Balçık “İlk defa yurtdışına göndermenin stresi ve heyecanı var. Okul ile göndermenin rahatlığı da var.” ifade etti.

Hazırlık öğrencilerinin gözlerinden ilk defa ailelerinden uzak, farklı bir ortamda eğitim almanın merakı ve heyecanı okunuyordu. Aile ve öğrenciler arasında yaşanan duygusal vedalaşmanın ardından uçağa binme işlemleri için polis kontrol noktasına geçildi.

Yayın Tarihi: 02.03.2018 - 12:02:29